iunie 18, 2011

Balea Lac, o priveliste inedita

Inca nu-mi gasesc cuvintele dupa peisajul care ne-a intampinat la Balea Lac in acea zi de Redescopera Romania in care s-a hotarat pentru prima oara ruperea sirului de Dustere in doua si plecarea masinilor in directii diferite. Destinatia nu-mi era deloc nefamiliara, Balea Lac fiind singurul loc in care am avut ocazia sa inghet in pantaloni scurti la -2° C, in mijlocul lunii august . Tot aici am avut parte in vara lui 2008 de cea mai romantica zi de nastere, sarbatorita in fosta vila a lui Ceausescu, modernizata si  introdusa chiar in acel an in circuitul turistic sub numele de Cabana Paltinul.

Peisajul oferit de prezenta zapezii la Balea Lac in plina vara, pur si simplu m-a lasat fara cuvinte. De altfel, echipa Redescopera Romania 3 isi propusese sa ajunga la Balea tocmai pentru a trai experienta zapezii si in cea de-a treia excursie consecutiva din anul 2011. In ceea ce ma priveste insa, nu avusesem parte nici ca turist, nici ca fotograf de acest spectacol vizual. 

Oglindirea in apa lacului a muntelui alb pe alocuri ne-a oferit o priveliste minunata pe care sensibilitatea mea artistica nu mi-a permis sa nu o imortalizez. 

 
 
 
 
 
 

Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman. Pentru mai multe imagini  si noutati din Redescopera Romania 3, va invit aici.

Un comentariu: