iunie 15, 2011

Salina Turda, un mic paradis romanesc

Incredibil dar adevarat! Cu Redescopera Romania am ajuns de cateva ori in paradis.

Cea mai recenta vizita in paradis am facut-o ieri. Ziua s-a anuntat de la inceput mai putin incarcata decat zilele precedente. Parasind Clujul, a trebuit sa renunt la relatia deosebita care se legase intre mine si fantasticul pat de la Best Western City din Cluj unde ne-am cazat la recomandarea celor de la Paralia45 si ne-am indreptat spre Sovata, urmatoarea noastra statie pentru cazare.

Dar uite ca Dumnezeu impreuna cu Muzeul Taranului Roman ne-au pus Salina Turda in drum... 

E, pana aici mi-a fost!! Prahoveanca fiind, avand o salina aproape de casa (a se intelege in acelasi judet), am invatat de mic copil sa nu apreciez prea mult ceea ce am deja... adica o salina! Asadar vestea vizitarii salinei nu a avut in mine rezonanta dorita.

Cum am ajuns atunci in paradis??.. Pe neasteptate! M-am echipat cu un pulover gros pus la dispozitie de tovarasa de drum Anca Bundaru care se gandeste la toti si la toate si are grija sa nu ne lipseasca nimic si cu un oftat m-am avantat impreuna cu grupul Redescopera Romania si ghidul de la salina pe culoarele acesteia...

Vizita in paradis a durat aproximativ o ora... Dar ce ora!! In care am ramas fara glas... 












Cand am iesit fara grai din salina,  m-a luat in primire soarele arazator de afara: "Scoate-ti puloverul! Vizita in paradis a luat sfarsit!!"

Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman. Pentru mai multe imagini  si noutati din Redescopera Romania 3, va invit aici.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain! Clujul cum e? Facusi poze?
    Dar eclipsa? Ati vazut-o?

    RăspundețiȘtergere
  3. doar ne-am cazat in Cluj si am vizitat imprejurimile. orasul nu l-am vizitat.

    RăspundețiȘtergere